Koffie, Lifestyle

Lavazza Filtro Italiano

9 aug , 2016  

Lavazza introduceert Filtro Italiano. Het nieuwste product van Lavazza is specifiek gemaakt als traditionele filterkoffie. Zoals alle Lavazza koffiesoorten is Filtro Italiano een selectie van de beste koffiebonen. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd met de passie en expertise die al meer dan 120 jaar kenmerkend zijn voor het bedrijf.

Ondanks dat er de laatste jaren talloze koffietrends zijn opgebloeid, geeft 52% van koffiedrinkers in Nederland de voorkeur aan de klassieke filterkoffie. Dit komt gedeeltelijk door de koffiecultuur die we in Nederland kennen, maar ook omdat filterkoffie weer in opkomst is bij de ‘young urban professional’.

Dankzij de uitgebreide ervaring met de kunst van het blenden en roosteren hebben de Lavazza Master Blenders de Italiaanse smaak en de traditionele filterkoffie kunnen combineren in de nieuwe Filtro Italiano. De beste Arabica en Robusta bonen zijn gemengd en geroosterd, zodat van beide soorten koffie de inherente kwaliteit vrijkomt, waarna ze specifiek zijn gemaald voor filter-koffiezetapparaten.

Het resulterende smaakprofiel is van superieure Italiaanse kwaliteit. Het voldoet aan de hoge eisen die Lavazza garandeert: dankzij de Arabica is het aromatisch, en de Robusta geeft de koffie een volle smaak met een langdurige afdronk. Filtro Italiano brengt je de heerlijke geur van een typisch Italiaans café waar het serveren van espresso tot kunst is verheven.

‘’Met trots presenteren we onze premium filterkoffie en Lavazza in Nederland, we hebben hoge verwachtingen voor het merk in dit land. We hebben voor Nederland gekozen omdat we de Nederlandse liefde voor koffie en de groeiende interesse voor kwaliteit en variatie extreem waarderen. Door het leiderschap van de vierde generatie Lavazza familieleden met een rijk erfgoed en toewijding tot kwaliteit en innovatie voelt het als een natuurlijke stap om de groeiende vraag naar premium koffie en nieuwe koffie ervaringen In Nederland te beantwoorden,’’ aldus Lavazza Sales Manager Waldo van Malssen.

c Delicato belichaamt de koffiekenmerken van Zuid-Amerika: Braziliaanse natuurlijke Arabica-bonen zorgen voor body en een zoete smaak en zorgvuldig geselecteerde Robusta-bonen voor een milde chocoladetoets. Deze door Lavazza medium en delicaat gebrande bonen houden van een langzamere bereiding in filterkoffieapparaten en benadrukken het heerlijke en zachte, verleidelijke granen- en chocoladearoma.  

Filtro Italiano Tradizionale is een melange van zorgvuldig geselecteerde premium Arabica- en Robusta-bonen die Lavazza vakkundig heeft bewerkt voor een medium intensiteit en een lange nasmaak met tonen van gedroogde vruchten en cacao. Mild gebrande melange voor een langzamere bereiding in filterkoffieapparaten en om het karakteristieke, intense aroma te benadrukken. Filtro Italiano Tradizionale is 100% Rainforest Alliance gecertificeerd ™, 100% van duurzame landbouw.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.