Koffie

Limited Edition: Jamaica Blue Mountain

17 dec , 2017  

De Blue Mountains in Jamaica, het berggebied ten noordoosten van Kingston waar ’s werelds beste en beroemdste single origin koffie groeit, aldus de Jamaicaanse regering. Het ziet ernaar uit dat ze gelijk hebben, want de Jamaica Blue Mountain is een van de duurste en meeste gewilde koffiesoorten ter wereld.

Jamaica Blue Mountain Gold Cup
Sinds kort vind je de Jamaica Blue Mountain als limited edition bij Simon Lévelt. De koffie heeft een zijdezachte aciditeit en een romige body met tonen van melkchocolade, karamel en vanille. De toegankelijke smaak en complexiteit maken deze koffie geliefd bij iedere koffiedrinker.

De Jamaica Blue Mountain komt van Gold Cup Estate. De hoogst gelegen estate in de Jamaica Blue Mountains. Sinds de oprichting in 1994 zijn ze uitgegroeid tot een van Jamaica’s premium Blue Mountain koffieplantages. Na het ontpulpen en drogen van de bonen wordt de koffie voor 8 tot 12 weken opgeslagen in speciale silo’s gemaakt van dennenhout. Dit geeft de cup zijn unieke karakter.

Blue Mountains
Het is de combinatie van verschillende factoren in de Blue Mountains die deze koffie prijzig maakt. Het zijn ook deze factoren die de koffie zo lekker maakt dat veel koffieliefhebbers bereidt zijn hun portemonnee hiervoor te legen.

Lees meer over de Jamaica Blue Mountains en de certificering door de Coffee Industry Board of Jamaica in de blog van Simon Levelt.

Jamaica Blue Mountain

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.