Koffie

Melitta presenteert de Epos, de slimste filterkoffiezetter

12 apr , 2021  

Melitta presenteert de Melitta®​ EPOS​®, een innovatieve filterkoffie machine met ingebouwde koffiemolen en 360° roterende koffieuitloop. Hiermee bereid je heerlijke koffie met een vol en rijk aroma op basis van Pour Over.

Wat is Pour Over precies? Welnu, bij Pour Over wordt de versgemalen koffie eerst met een beetje water bevochtigd zodat het kan wellen. Dit proces heet blooming. Na een halve minuut wordt het water verder opgegoten, van buiten naar binnen. Zo ontsnappen eerst de brandingsgassen en wordt de koffie-extractie verbeterd. De smaakstoffen kunnen zich zo volledig ontplooien.

Je kunt dit bereiken door zelf verse bonen te malen, dit in een filter met Melitta filterpapier te scheppen en er vervolgens behoedzaam met de hand heet water op te schenken. Of door koffie te zetten met de Melitta EPOS die dit procedé volledig automatisch volgt. Met één druk op de knop. Dit is het eerste elektrische Pour Over-systeem met geïntegreerde molen dat zorgt voor een formidabele kop koffie.

360°-roterende wateruitloop
De wateruitloop roteert met 360° en wisselt dan, afhankelijk van het zetprofiel, de richting en de waterstroom. Zo wordt de gemalen koffie optimaal bevochtigd. Door de verschillende zetprofielen kun je elk gewenst aantal kopjes koffie zetten, 2 tot 8 kopjes met elk dezelfde kwaliteit.

De perfecte Pour Over-koffie begint met versgemalen koffiebonen. Dankzij de variabele maalgraadinstellingen van het geïntegreerde conisch maalwerk kun je zelf variëren in smaak. Hoe fijner gemalen, hoe meer smaak de koffie krijgt.De sterkte van de Pour Over-koffie kun je in drie standen instellen, het apparaat kiest dan de juiste hoeveelheid gemalen koffie voor het gewenste aantal kopjes.

Het esthetische design van de Melitta EPOS maakt van de dagelijkse koffiebereiding een bijzondere beleving. De bediening is eenvoudig, alle functies zijn snel terug te vinden op het overzichtelijke touchpanel: het aantal kopjes, de koffiesterkte en de voorzetfunctie. Dankzij de warmhoudplaat blijft de vers gezette koffie 40 minuten warm. Daarna schakelt de machine automatisch uit.

Voor een feilloze werking, een lange levensduur en de beste koffiesmaak is het noodzakelijk dat de koffiemachine regelmatig wordt ontkalkt. Dit gaat erg eenvoudig: de ontkalkingsindicator geeft aan wanneer het nodig is om te ontkalken. Met één druk op de knop start je het ontkalkingsproces.

Gemakkelijke reiniging
Reinigen gaat heel makkelijk. Je kunt het bonenreservoir en de maalwerkring er eenvoudig uithalen. De filterhouder en de glazen kan van borosilicaat kunnen na gebruik gewoon in de vaatwasser. De afneembare watertank is gemakkelijk te vullen en te reinigen.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.