Hardware, Lifestyle, Sport & bewegen

360Fly introduceert nieuwe 4k-camera

22 jul , 2016   Gallery

360fly lanceert de nieuwste 4K-camera voor haarscherpe HD-panoramavideo’s. De 360fly 4K-camera beschikt over een vier keer hogere resolutie dan zijn voorganger. Met de LIVIT-app kan de gebruiker nog intuïtiever filmen en bewerken, en live mobiel streamen. Of je nu uit een vliegtuig springt, duikt in een tropische oceaan, of halsbrekende toeren uithaalt op je mountainbike of snowboard; de 360fly legt het probleemloos voor je vast.

Met één lens 360-gradenvideo’s
De camera werd eerder dit jaar al onthuld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas en ligt eind deze maand ook in de winkels in Nederland. De 360fly heeft een uniek design met slechts één lens. Hiermee maak je in een handomdraai 360-gradenvideo’s, die je snel en gemakkelijk bewerkt en deelt via social media. Dit heeft geresulteerd in een compleet nieuwe definitie van wat mogelijk is met video, virtual reality en visuele ‘storytelling’.

“Vanaf het begin is het altijd ons doel geweest om 360-gradenvideo en virtual reality bereikbaar te maken voor het grote publiek, met behulp van innovatieve producten die toegankelijk en betaalbaar zijn”, zegt Peter Adderton, CEO van 360fly. “Samen met de originele 360fly HD-camera hebben consumenten nu de keus uit twee eersteklas opties – of het gebruik en de voordelen van 360-gradenvideo nu nieuw voor ze zijn, of ze juist ervaren gebruikers zijn die geïnteresseerd zijn in betere productie-applicaties of het live streamen van content.”

Live streaming
De 360fly 4K-camera heeft twee opties voor live streamen: een mobiele optie via de LIVIT-app en een webcamstand voor Facetime, Skype en andere applicaties. De 360fly 4K is te koppelen aan het USB 2.0-oplaadstation, voor een real-time HD-videostream in 360 graden. De 360fly 4K-camera is waterproof tot bijna tien meter diepte en heeft een batterijduur van wel anderhalf uur. Net als het origineel wordt de 360fly 4K-camera geleverd met Bluetooth, ingebouwde wifi, en is hij compatibel met een gratis mobiele app voor Android en iOS waarmee gebruikers de content kunnen delen op populaire sociale platformen als Facebook, YouTube en meer.

Nieuwe features
360fly 4K beschikt over een krachtige nieuwe beeldsensor. Deze verviervoudigt de resolutie van de eerste-generatie 360fly-camera tot 2880×2880. Daarnaast biedt de camera onderstaande geüpgradede en geavanceerde opties:

Live streamen met LIVIT: dankzij een samenwerking met LIVIT, kunnen 360fly-gebruikers hun 360-gradencontent live streamen via de LIVIT-app. Zo zijn vrienden en familie live op de hoogte van alles wat je filmt, zonder dat je de video’s hoeft te bewerken of te uploaden.

  • Plat beeld-modus: niet alle situaties hoeven in 360 graden vastgelegd te worden. In deze gevallen filmen gebruikers met een beeldverhouding van 16:9 op een resolutie van 2560×1440, met een gezichtsveld van 178×100 graden (204 diagonaal).
  • Time-lapse videomodus: vertel je verhaal op een dramatische wijze door time-lapsevideo’s te maken in 360 graden. Gebruikers hebben de keuze uit sluiterintervallen van ½, 1, 2, 5, 10, 30 of 60 seconden.
  • Bewegings- en geluidsdetectiemodus: in deze stand filmt en fotografeert de 360fly 4K-camera automatisch bij beweging of geluiden. Deze functie is handig voor surveillance- of monitoringssituaties.
  • Versnellings-geactiveerde opnamemodus: omdat niet alle omgevingen smartphone-vriendelijk zijn, is deze functie ontworpen. Wanneer skiërs bijvoorbeeld beginnen met hun afdaling, weet de camera dat er versneld wordt en begint deze automatisch op te nemen. De opname begint tien seconden voor de versnellingstrigger, zodat ook het begin van de afdaling vastgelegd wordt.
  • Telemetrie: de 360fly 4K-camera heeft een ingebouwde GPS-sensor om locaties te taggen, een hoogtemeter en versnellingsmeter – allemaal aangedreven door een geavanceerde Qualcomm Snapdragon-processor. Zo houden gebruikers hun hoogte en snelheid bij, en gebruiken ze applicaties van derden om de data in hun bestaande 360-gradenvideocontent te laden.
  • Extra intern geheugen: de 360fly 4K-camera heeft 64 GB aan intern geheugen. Door de extra opslagruimte hoef je nooit meer je avonturen te onderbreken om video’s te laden.
  • OnePush Button Color-Coding: voor meer helderheid en herkenning van de stand, heeft de 360fly 4K-camera een verbeterd design met extra kleurgecodeerde verlichting rond de OnePush-knop en de onderkant van de montagesteun.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.