Gezondheid, Lifestyle, Sport & bewegen

Afvallen met groene thee

24 dec , 2015  

Groene thee is bekend om zijn gezonde en helende werking en zijn tal van goede eigenschappen. Groene thee is daarom zeker een drankje wat goed is om met enige regelmaat te drinken. Echter wordt er ook beweerd dat groene thee effect zou kunnen hebben op het afvallen van vet. Groene thee is een natuurlijk product en is meer bedoeld als een uitstekende hulp tijdens het afvallen.

De voordelen van groene thee
Groene thee is een natuurlijk product en het is niet te verwachten dat je simpelweg door het drinken ervan kan afvallen. Er zijn tal van andere factoren die natuurlijk meespelen op het afvallen én aankomen van vet. Zo zijn factoren die van invloed zijn op het vetpercentage bijvoorbeeld: genetisch bepaald, afhankelijk van de lichaamsbeweging en het voedingspatroon. Het simpelweg drinken van groene thee zal geen fantastische resultaten opleveren. Het drankje staat wel bekend om haar stimulerende werking op het gebied van vetverbranding en het laag aantal calorieën. Wanneer iemand bezig is om vet te verbranden doormiddel van een dieet of sporten, dan kan groene thee zeker helpen. Het helpt bij het stimuleren van de vetverbranding en is ook een uitstekend drankje, aangezien het zo laag is in calorieën.

Het lichaam maakt elke dag gebruik van energie en deze energie komt uit voeding of uit de vetvoorraad van het lichaam. Afvallen kan dan door minder energie binnen te krijgen of juist door meer energie te verliezen met behulp van sporten. Groene thee vermindert het aantal afvalstoffen in het lichaam en versterkt de stofwisseling. Het versnellen van de stofwisseling heeft als gevolg dat het lichaam meer energie nodig heeft en dus effectiever kan afvallen.

Het gebruiken van groene thee
Wanneer je bezig bent met een dieet dan kan het helpen om groene thee op te nemen binnen het dieet. Het drankje heeft nog meer effect als het met regelmaat gedronken wordt. Dit kan doormiddel van het vervangen van koffie door bijvoorbeeld 2 koppen groene thee per dag. Ook voor dit product geldt dat overdrijven nooit goed is, aangezien je lichaam niet teveel van een bepaalde stof moet binnenkrijgen. Het dieet kan prima aangevuld worden met groene thee producten uit de supermarkt en het aanschaffen van speciale afslankthee is niet nodig. De theeblaadjes bevatten de werkzame stof. De theeblaadjes worden minimaal bewerkt en dit in tegenstelling tot de meer bekendere theesoorten. Groene thee blijft dus grotendeels puur en zo blijven de goede stoffen beter behouden. Het toevoegen van suiker aan deze thee betekend wel dat er meer energie het lichaam binnenkomt en suiker behoort ook tot de dikmakers. De goede eigenschappen van het product blijven wel behouden, maar bevat zodoende wel meer calorieën en kan dus minder effectief zijn voor je dieet.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.