Lifestyle

Waar moet ik op letten met het vergelijken van een sim only abonnement?

18 nov , 2020  

Loopt je telefoonabonnement af en heb je geen nieuw toestel nodig? Dan is het tijd om sim only abonnement te gaan vergelijken. Het aanbod aan sim only abonnementen is ruim. Er zijn veel providers die elk ook een verscheidenheid aan bundels aan bieden. Waar moet je op letten met het vergelijken van een sim only abonnement?

Welk netwerk wordt er gebruikt?
Vergelijk sim only abonnementen altijd op welk netwerk er gebruikt wordt. Er zijn veel providers op de markt die niet hun eigen netwerk hebben, maar gebruikmaken van het netwerk van een grote provider. Het is goed om te weten welk netwerk dat is, zodat je ook kunt onderzoeken hoe het met de dekking zit op locaties die voor jou van belang zijn. Je wilt immers geen abonnement afsluiten om je vervolgens te moeten ergeren aan de slechte ontvangst.

Kun je de bundel tussentijds aanpassen?
Wat veel mensen vervelend vinden bij het kiezen van een nieuw telefoonabonnement, is moeten inschatten hoeveel beltegoed en data ze nodig gaan hebben. Dan is het fijn als je je belbundel tussentijds naar boven of naar beneden kan bijstellen om ervoor te zorgen dat je niet meer betaalt dan nodig is. Verschillende providers bieden deze mogelijkheid. Kijk goed of dit ook het geval is voor de provider(s) die jij op het oog hebt.

Verschillende looptijden, verschillende tarieven
Nog meer dan bij abonnementen mét toestel kun je bij sim only abonnement voor verschillende looptijden kiezen. Bij sommige aanbieders kun je zelfs vanaf het begin al een maandelijks opzegbaar abonnement krijgen. Wel is het doorgaans zo dat hoe langer de looptijd is, hoe lager de tarieven zijn die je betaalt. Daarom is het belangrijk om te overwegen welke mate van flexibiliteit nodig is. Als je geen reden ziet om niet twee jaar bij dezelfde provider blijven, kun je net zo goed een abonnement voor twee jaar afsluiten, zodat je de laagste tarieven betaalt.

Tarieven voor gebruik buiten de bundel
Natuurlijk probeer je je bundel af te stellen op je verwachte verbruik. Maar er bestaat altijd het risico dat je toch meer verbruik hebt dan je bundel dekt. Dan betaal je meerkosten. Het is goed om van tevoren uit te zoeken wat die tarieven zijn. Deze kunnen per provider verschillen. Laat je niet verrassen door hoge tarieven.

Internationale tarieven
Binnen de Europese Unie maak je gewoon gebruik van je Nederlandse belbundel. Tenzij je over het tegoed van die bundel heengaat, want dan betaal je voor het extra verbruik internationale tarieven. Buiten de EU betaal je sowieso internationale tarieven. Zoek daarom voor het afsluiten van je nieuwe sim only abonnement uit wat de hoogte van die tarieven zijn, want die kunnen per provider verschillen. Dat is zeker van belang als je weet dat je ook buiten de Europese Unie gaat komen (met je telefoon en simkaart).
Er zit dus een beetje uitzoekwerk in, maar dit is uiteraard in je eigen belang. Alleen met een beetje inzet kun je zeker weten dat je het beste sim only abonnement voor jou kiest.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.