Lifestyle

Welke soorten airsoft wapens zijn er?

9 dec , 2021  

In de afgelopen jaren is airsoft een populaire sport geworden. Bij deze sport draait het om lef, om uithoudingsvermogen, om tactisch inzicht en om het maken van veel plezier. Om zoveel mogelijk plezier te kunnen maken, is het advies om louter de beste airsoft wapens te gebruiken. Voor welk airsoft wapen je kiest, is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Feit is dat je tegenwoordig uit meerdere soorten airsoft wapens kunt kiezen.

Springguns
Bij deze wapens moet je elke keer het wapen handmatig opspannen. Dit moet je vóór elk schot doen. In de wereld van airsoft zijn deze wapens met name geschikt voor de zogeheten snipers.

Gasguns
Wil je sneller en gemakkelijker veel schoten kunnen lossen? Dan is een gasgun een betere optie voor je. Dit zijn guns die je – in de meeste gevallen – na pas 30 schoten bij moet vullen. Overigens bestaan er van een gasgun ook nog twee verschillende soorten:

  • Volautomatisch: hierbij heb je geen omkijken naar het herladen van het wapen
  • Semiautomatisch: hierbij moet je wel nog enkele handelingen verrichten voor het herladen van het wapen

Automatic Electric Guns
Wil je voor het meest uitgebreide airsoft wapen gaan? Dan kom je al snel bij een Automatic Electric Gun uit. Deze wapens, ook wel aangeduid als AEG’s, beschikken over tandwielen die door een elektromotor aangedreven worden. Bij een AEG is er daarom altijd sprake van een automaat of een halfautomaat.

Replica’s op perslucht
Tot slot is het ook nog mogelijk om voor een replica op gaslucht te kiezen. Deze wapens worden ook wel aangeduid als HPA: High Pressure Air. Deze replica’s werken volledig op perslucht, waarbij het zaak is om een persluchttank op bijvoorbeeld de rug te dragen. Een potje airsoft krijgt hiermee plots een andere dimensie!

Overige varianten
Door de jaren heen hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Nee, er zijn bijvoorbeeld genoeg partijen die hun eigen airsoft wapens zijn gaan ontwikkelen. Als je nu naar het aanbod van een airsoft shop kijkt, is de kans daarom groot dat je nóg meer verschillende varianten aantreft. Mocht je een goed airsoft wapen aan willen schaffen, kun je het beste deze twee tips opvolgen:

  • Zet jouw wensen op een rijtje. Waar hecht je zelf veel waarde aan? En welk wapen lijkt jou op voorhand het meest interessant voor jou?
  • Laat je goed informeren. Het kan nooit kwaad om je goed te laten informeren door een specialist.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.