Sport & bewegen

4 onmisbare airsoft tips

2 dec , 2020  

Steeds meer mensen in Nederland doen tegenwoordig aan airsoft. Dit komt vooral doordat deze sport de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Bij airsoft nemen twee teams het tegen elkaar op. Zij worden een speelveld ingestuurd. Spelers schakelen elkaar uit door plastic balletjes op elkaar te schieten met behulp van een replica wapen. Lijkt het jou ook geweldig om airsoft te spelen, maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan kun je ongetwijfeld nog wel wat tips gebruiken. IN deze tekst zetten wij 4 onmisbare airsoft tips op een rijtje.

1. Koop meerdere wapens
Om de vijand onder vuur te nemen, heb je een replica wapen nodig voor airsoft. Het magazijn van zo’n wapen vul je met plastic balletjes. Zolang er nog balletjes in het magazijn zitten en de accu niet leeg is, kun jij schieten met airsoft guns. Een veelgemaakte fout onder beginnende airsoft spelers is dat zij slechts één wapen kopen. Als jij met één geweer het veld in gaat, ervaar je snel genoeg dat dit niet genoeg is. Nee, want de overige airsoft spelers hebben vaak meerdere wapens. Koop daarom direct verschillende airsoft wapens voordat je begint met het beoefenen van deze sport. Zo kun je tijdens het spel wisselen van wapen. Op deze manier kun je makkelijk en snel anticiperen op verschillende situaties.

2. Zorg voor voldoende munitie
Bij een potje airsoft vuur je waarschijnlijk al snel veel balletjes af. Dit is zeker bij beginnende spelers het geval. Zij hebben vaak nog geen tactiek, waardoor er soms onnodig veel geschoten wordt. Hoe meer je schiet, des te sneller jouw magazijn leeg is. En met een leeg magazijn kun je niet langer schieten. Gelukkig mag je jouw wapen tijdens het spel bijvullen. Om te voorkomen dat jij zonder munitie komt te zitten, raden wij je aan extra balletjes mee te nemen. Heb je geen ruimte om deze op te bergen? Koop dan een airsoft vest. Deze heeft talloze vakjes, waardoor jij munitie en andere benodigdheden makkelijk met je meedraagt.

3. Neem extra accu’s mee
Een airsoft wapen werkt op een accu. Hierdoor kun jij automatisch schieten met het wapen. Zolang er nog stroom in de accu zit, is het wapen te gebruiken. Uiteraard wil je voorkomen dat jij met een lege accu komt te zitten. Je kunt dan namelijk niet meer schieten. Heb je een airsoft vest? Neem dan ook altijd wat extra accu’s mee het speelveld in. Hierdoor kun jij een accu vervangen als deze leeg is. Zorg er wel voor dat de accu’s goed opgeladen zijn voordat je van huis vertrekt.

4. Onderschat bescherming niet
Veel mensen krijgen een kick van airsoft. Logisch, want je neemt hierbij het vijandelijke team onder vuur met een wapen. Besef wel dat er ook plastic balletjes op jou geschoten kunnen worden. Vergeet daarom niet jezelf goed te beschermen. Draag altijd minimaal een bril wanneer je airsoft speelt. Hiermee voorkom je namelijk dat er balletjes in jouw ogen komen. Je kunt ook voor een masker kiezen, zodat jouw gehele gezicht beschermd wordt. Ook andere bescherming is aan te raden, zoals handschoenen en knie- en elleboogbeschermers. Zoek jij nog bescherming voor airsoft? Kijk dan eens in een airsoft shop. Hier vind je niet alleen airsoft wapens, maar ook accessoires, toebehoren en bescherming.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.