50 Plus, Outdoor, Sport & bewegen

Spot X, lichtgewicht life-saver

29 mrt , 2019   Video

De SPOT X is de ideale oplossing voor buitensporters, fietsers en avonturiers die op de meest afgelegen plekken willen communiceren met thuisblijvers en, in geval van nood, hulpdiensten. Het nieuwe, lichtgewicht GPS-apparaat gebruik je om tekstberichten te versturen en te ontvangen. Zo sta je altijd in contact, ook op locaties zonder mobiel bereik.

Met de SOS-functie op de Spot X heb je direct tweeweg-tekstcommunicatie* met zoek- en reddingsdiensten. De trackfunctie volgt je voortgang met intervallen van 2 ½, 5, 10, 30 of 60 minuten en deelt jouw locatie op Google Maps. Het ingebouwde kompas en waypoints helpen je bij de navigatie. Met de Spot-apparaten zijn tot nu toe al meer dan 6200 reddingen gerealiseerd. Meer informatie vind je op www.FindMeSpot.eu.

Gebruikersvriendelijk
De Spot X is erg gebruikersvriendelijk. Je hebt een vast telefoonnummer waarmee contacten jou vanaf hun mobieltje berichten kunnen sturen. Social media accounts koppel je eenvoudig en snel om iedereen op de hoogte te houden waar je ook bent. Op de Spot X kunnen 14 standaardberichten worden opgeslagen, zodat je vrienden en familie met een eigen, persoonlijk bericht snel kunt updaten.

Het verlichte QWERTY toetsenbord is bruikbaar onder elke lichtconditie, het grote display heeft achtergrondverlichting en is perfect leesbaar. De robuuste Spot X is bestand tegen inslag, stof en water. De oplaadbare lithiumbatterij gaat tien dagen mee bij de trackfunctie met 10 minuten interval.

Sneltoets SOS
De Spot X biedt volledige tweeweg sms- en e-mailcommunicatie evenals GPS-tracking en een sneltoets voor SOS. Deze stuurt de GPS-locatie van de gebruiker onmiddellijk naar het GEOS International Emergency Response Coordination Center (IERCC) via het betrouwbare satellietnetwerk van Globalstar. De IERCC verstuurt vervolgens de gegevens naar lokale hulpdiensten om hulp te sturen naar de exacte locatie van de gebruiker.

* Dekkingsgraad
Spot X werkt hard aan de dekkingsgraad van haar service. Op dit moment heeft ze op de meeste continenten een tweeweg-communicatiefunctie. In Azië en Australië is vooralsnog enkel eenwegverkeer mogelijk, van Spot X naar ontvanger. Druk je hier op de SOS-knop dan onderneemt GEOS direct actie. Ze kan niet communiceren met de gebruiker, maar neemt altijd contact op met de contactpersonen die je in je MyAccount hebt aangegeven.

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.