Lifestyle, Overig

ApplePay… zo lek als een mandje?

9 mrt , 2015  

Apple’s splinternieuwe betaaldienst blijkt ideaal voor het shoppen met gestolen creditcardnummers. Favoriete buit? Duur Apple-spul, gekocht in de…Apple Store. Apple, banken en creditcardmaatschappijen moeten aan de bak, er blijkt een gapend gat te zitten in Apple Pay, het mobiele betaalsysteem voor de iPhone. Details ontbreken, maar bij het toevoegen van nieuwe creditcards aan Apple Pay ontbreekt ergens in de keten een cruciale verificatie.

Hierdoor kunnen criminelen gestolen creditcardnummers van eerdere databasehacks, zoals bij Target en Home Depot, gewoon als valide creditcard toevoegen en zich een slag in de rondte shoppen, meldt de Wall Street Journal. Aangezien nog maar weinig winkels Apple Pay ondersteunen, slaan de fraudeurs vooral hun slag in de Apple Store zelf. Daar kopen ze naar hartenlust Macs, iPads en iPhones op de creditcard van iemand anders.

Niet best voor het imago van Apple. Aan de andere kant: de fout lijkt bij de banken te zitten, dus Apple hoeft niet voor de schade op te draaien en behaalt zo extra omzet.

Bron: Webwereld.nl

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.