Sport & bewegen

Sporten in de winter

20 sep , 2023  

We kunnen er niet meer omheen maar de zomer lijkt toch echt wel een beetje op zijn retour. Lekker een rondje hardlopen in de avond of je favoriete fietsrondje kort-kort moeten we weer even gaan missen. Maar wat nu? Hoe zorg jij dat je fit blijft in de winter?

Sportschool
De sportschool is natuurlijk een mooi alternatief waar je lekker warm en droog aan je killerbody kunt werken en je er dus zelfs met kerst fris-en-fruitig bij zit. Je hebt de keuze uit krachttraining of de meer cardio(vasculaire) activiteiten zoals hardlopen op loopbanden, fietsen op hometrainers, roeien op roeimachines en elliptische trainers. Vind je het lastig om dit in je eentje te doen? Veel sportscholen bieden groepslessen aan, zoals yoga, pilates, Zumba, spinning en aerobics. Deze lessen worden vaak geleid door instructeurs en zijn een geweldige manier om in een groep te trainen en gemotiveerd te blijven.

Hometrainer
Wil je wel binnen sporten maar is de drempel om iedere week naar de sportschool te gaan te groot? Dan is een hometrainer een optie. Met behulp van een loopband, roeiapparaat of indoor fiets kun je op ieder moment dat je dat wilt je training afwerken. Met online platformen als Zwift kun je daarnaast een leuk stukje competitie toevoegen en online alsnog je fietsmaten er af proberen te rijden.

Mountainbiken of gravelfietsen
Favoriete winteractiviteit bij wielrenners is om de mountainbike weer eens uit de schuur te halen. Met behulp van deze fiets kun je beschut door de bossen fietsen en rij je ook wat veiliger op de weg. Ideale gelegenheid om dus de mountainbike routes in de buurt te verkennen. Houd er wel rekening mee dat het eerder donker is en dus kan goede fietsverlichting een aanrader zijn. Ben je nieuw op de mountainbike, kijk dan of je aan kunt sluiten bij een groepje of ga eens op pad met een mountainbike trainer voor een trainingssessie of mtb clinic.
De afgelopen jaren heeft de gravelfiets ook een grote vlucht genomen. De gravelfiets zit eigenlijk tussen een racefiets en een mountainbike in en is daarmee een populaire fiets waarmee je prima de meest Nederlandse bossen en routes kunt bedwingen. Gravelfietsen of mountainbiken in de winter vergt overigens wel wat extra’s van je materiaal en uitrusting.

Trailrunning
Net als bij mountainbiken in het bos is trailrunning lekker in de winter omdat je daarbij de beschutting van het bos gebruikt om jezelf te beschermen tegen regen en wind. Ideaal dus als je maar weinig tijd hebt en toch graag even naar buiten gaat. Geniet van de natuur terwijl je werkt aan je conditie. Win-win dus!

Geen enkel excuus dus om thuis op de bank te blijven zitten šŸ™‚ Have fun!

, , , , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.