Gezondheid, Lifestyle

Dit is waarom je noten in je dieet moet verwerken

20 mei , 2022  

Noten, je eet ze vast wel eens. Ze hebben niet voor niets een volwaardige plek in onze voedselpiramide in Nederland. Dit komt omdat ze veelzijdig zijn en ontzettend goed voor ons lichaam. Maar goed, waarom moet je noten dan verwerken in je dieet? Wat zijn de precieze voordelen? In dit artikel leggen we het je uit.

Noten zijn gezond
Met stipt op nummer één staat het gezondheidsvoordeel van noten. Dit komt omdat noten rijk zijn aan gezonde, onverzadigde vetten en eiwitten. De onverzadigde vetzuren zorgen voor een verzadigd gevoel, een verlaging van je LDL-cholesterol en verlagen de kans op hart- en vaatziekten. Als dat nog niet genoeg is, zorgen noten voor een verbeterde hersenfunctie en een goede werking van je schildklier. De eiwitten zorgen op hun beurt weer voor een verzadigd gevoel en wat bouwstenen voor iedere cel in je lichaam.

Eindeloos variëren met noten
Ga je wel eens naar de markt, langs de notenboer? Dan wordt je vast ook overdonderd door de heerlijke geur van noten die altijd van het kraampje afdwaalt. Heerlijk! Noten zijn ontzettend veelzijdig en je kunt er eindeloos mee variëren. Zo gooit de een het door zijn of haar yoghurt, bakt de ander er een heerlijke cake mee en gooit weer iemand anders deze door een frisse salade heen voor wat extra bite. Ook zelf je notenpasta maken is helemaal hip: even wat gemengde noten in de blender en hup, klaar is kees. Verse notenpasta voor op je brood! Met noten kun je eigenlijk alle kanten op. Het verschil in smaken tussen noten zorgen ervoor dat je altijd wel een lekker nootje hebt om bij een recept te voegen!

Noten zijn rijk aan calorieën en daarom wordt er aangeraden niet meer dan een handje (25 gram) noten per dag te consumeren.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.