Horeca & Gastronomie, Koffie, Ondernemen

Bocca beste specialty koffiebar volgens Esquire

23 mrt , 2016  

De Amsterdamse koffiebar Bocca won eind vorig jaar al een Entree-award voor Best Coffee Concept 2015 en nu heeft Esquire de bar ook ontdekt. Bocca is door het magazine verkozen tot beste nieuwe koffiebar van Nederland.

De jury roemde de vakkennis en koffieambitie van de branders en baristi, zonder dat de bar pretentieus overkwam. Het menu is daarnaast doeltreffend, maar niet simpel en Bocca heeft een prettige scheiding tussen de werkruimte en de lounge. Met name de perfect gezette espresso maakte de jury enthousiast, alsook de cappuccino met speltmelk.

8 beste
De vakjury, bestaande uit barista Wilco Admiraal en Esquire’s vaste koffieredacteur Jonathan van Noord, testte de afgelopen maanden door het hele land de koffie bij uitspanningen die zichzelf presenteren als specialty coffee-bars en korter dan een jaar geleden zijn geopend. Uit deze zaken werd een lijst samengesteld van de 8 beste nieuwe koffiebars.

Entree-award
In november vorig jaar won Bocca de award Beste Coffee Concept 2015, een wedstrijd van Entree. Volgens de jury gaat alle aandacht uit naar de koffie. “Hierin gaat Bocca ver: alle zettechnieken zijn aanwezig, de laatste technologieën worden toegepast en de mooiste koffies zijn beschikbaar. Bij Bocca is sprake van de zogeheten vierde koffie-wave: een walhalla voor (inter)nationale barista’s en koffieliefhebbers. De zaak is ook een trainingslocatie én een etalage voor de ondernemer om te laten zien wat er allemaal mogelijk is in de koffiewereld. En dat is bij Bocca meer dan je durft te dromen”, aldus de jury.

Bron: EntreeMagazine.nl

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.