Koffie

Vier manieren om thuis koffie te zetten

2 mrt , 2021  

De koffiehuisjes schieten als paddestoelen uit de grond, allemaal beweren ze dé lekkerste koffie te serveren. Coffee is hot! Er bestaan zelfs koffiebonen mét paddenstoelen-melange (echt waar). De gekste combinaties en soorten worden door de marketing molen gedraaid en je voorgeschoteld. Thuis mag het vaak allemaal net iets minder fancy zijn en vaak zet je nog de lekkerste koffie gewoon zelf. We bekijken 4 manieren om je bakkie pleur, je ‘daily shot’, je heilige zwarte boontjes, makkelijk thuis te doppen.

Koffie Pads

Met Senseo pads werd er een nieuw tijdperk ingeluid! Opeens ging iedereen anders koffie zetten. Bye, klassiek koffiezetapparaat! Income, nieuwe smaken, dromerige schuimlagen en oneindige keuze! Soms wordt er wel eens neergekeken op deze manier van koffie zetten. Nergens voor nodig! Het is een relatief goedkoop toestel, de pads zijn niet milieuvervuilend, je hebt koffie in een wipje en als er 1 ding zeker is: Die kleine senseo pads en consorten hebben al menig student door de examenperiodes gesleurd.

Koffie Cups

We zijn al enige tijd aan het ‘cuppen’ geslagen. In principe betekent deze term het proeven van koffie, maar tegenwoordig zijn cups écht een ding. Nespresso begon met deze trend en ondertussen is er een geen stoppen meer aan. De cups zijn ondertussen in allerlei verschillende vormen en ontelbare kleuren verkrijgbaar met ieders hun eigen kenmerken en overheerlijke koffie aroma’s. Koffiecups hebben het voordeel dat ze het poeder luchtdicht bewaren, zodat de versheid bij elke tas gegarandeerd is en het aroma optimaal behouden blijft. Je hebt er wel een iets geavanceerder toestel met een iets hoger prijskaartje voor nodig, maar het is de moeite waard.

Filterkoffie

Filterkoffie is al enige tijd weer aan een opmars bezig. Het is de meest authentieke en huiselijke manier om je koffie te zetten. Een beetje nostalgie creëer je zo! Wat heb je nodig: Een filterhouder en een filter (kan het nog simpeler?). Zet de filterhouder mét filter op je koffiepot, schep er zorgvuldig je meest gegeerde filterkoffie in en laat het kokend water maar stromen. Best herhaal je dit in 1 à 2 keer, dan heb je meteen genoeg koffie voor jou en je gezelschap en is je koffie niet te sterk.

Geen fancy machine in huis of ben je gehaast? Of heb je pech en is de filterkoffie op? Dan is ook nog oploskoffie! Zorg dat je dit altijd in huis hebt het is het perfecte redmiddel in nood. Het wordt wel eens bekeken als derderangs koffie, maar twee schepjes van deze gevriesdroogde melange en een flinke scheut heet water doet ook zijn werk, geloof me!

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.