Horeca & Gastronomie, Koken, Lifestyle

Due Cigni keukenmessen, Italiaanse top kwaliteit

20 dec , 2018   Gallery

Het Italiaanse merk Due Cigni introduceert een serie meesterlijke keukenmessen onder de naam 1896. Het heft van de messen is gemaakt van luxe walnotenhout, het lemmet van superieur roestvaststaal dat door zijn hardheid uitstekend op scherpte blijft. De messen zijn ijzersterk dankzij de volledige tangconstructie waarbij de tang de hele vorm van de handgreep volgt.

Voor alle duidelijkheid, de tang is het stalen deel dat uit het lemmet steekt en wordt gebruikt om de handgreep te bevestigen. Van alle gangbare manieren om vaststaande messen te maken is de volledige tangconstructie de sterkste. Bij de messen van Serie 1896 wordt ook de volledige lemmetdikte overgenomen naar de tang wat zorgt voor een optimale balans. De tang is met drie klinknagels vastgemaakt aan het handvat. De messen zijn ontworpen door Oreste Frati, oprichter van Fox Knives dat sinds kort eigenaar is van het 120 jaar oude merk Due Cigni.

Met de hand gepolijst
De gesmede en in ijs geharde lemmeten van Serie 1896 zijn gemaakt van het zeer hoogwaardige molybdeen-vanadiumgelegeerd staal X50CrMoV15. Ze worden in meerdere processtappen nauwkeurig bewerkt en met de hand gepolijst. De messen van Due Cigni zijn geschikt voor zowel meesterkoks als volleerde thuiskoks.

Informatie
Due Cigni Koksmes 15 cm, consumentenadviesprijs € 57,95.
Due Cigni Broodmes 20 cm, consumentenadviesprijs € 62,95.
De messen met walnoten heft zijn niet geschikt voor de vaatwasser. Ze zijn verkrijgbaar bij kookwinkels en webshops.

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.