Gezondheid, Lifestyle, Sport & bewegen

Buikvet verbranden, 5 tips!

18 dec , 2015  

Veel mensen vinden het ontzettend lastig om af te vallen. Voor sommige mensen is dit proces ook lastiger dan voor andere mensen, aangezien dit ook deels genetisch bepaald is. Sommige mensen hebben een snel metabolisme en kunnen meer eten zonder veel aan te komen, terwijl andere mensen veel meer moeite hebben om op gewicht te blijven. Daarnaast zijn er ook tal van andere factoren die van invloed zijn op het verminderen van vet. Veel mensen denken al gauw alleen aan minder en gezonder eten en meer sporten. Dit zijn uiteraard de belangrijkste aspecten bij het afvallen, maar er zijn ook andere aspecten die van invloed zijn op het verbranden van buikvet en op het stimuleren van de vetverbranding om zodoende sneller en effectiever af te vallen. Vooral buikvet is een lastige plek gebleken om vet te verliezen en dat vraagt discipline en een strakke aanpak. Er zijn een aantal tips om dit te bewerkstelligen.

Gezonde producten
De belangrijkste stap om effectief vet te verliezen, is toch wel de keuze voor een gezonder eetpatroon en daarom wordt deze tip ook genoemd. Belangrijk is om binnen je dieet te focussen op producten zoals: groenten (bladgroente), fruit, vis, noten, pitten, zaden, gezonde oliën, langzame koolhydraten (zoete aardappel, havermout en peulvruchten) en mager vlees. Door voor jezelf een lijst te maken met producten die je helpen bij het afvallen wordt de keuze ook een stuk makkelijker en overzichtelijker. Zo is het eten van groenten echt een goede stap om dit te bewerkstelligen en dan hoef je nog in minder mate te letten op de hoeveelheid die je eet, zolang je maar wel binnen deze groepen blijft en ook gevarieerd blijft eten. Een dieetschema is ook een verstandige optie.

Sporten
Sporten werkt ook zeker goed voor het verbranden en heeft daarnaast ook tal van andere lichamelijke voordelen. Kies daarom voor een duursport als hardlopen, fietsen, roeien of zwemmen. Dit zijn goede manieren om af te vallen. Probeer dit minimaal 2 keer per week vol te houden en dan voor een tijdsduur van 30 tot 45 minuten. Voor het speciaal richten op buikvet kan je kiezen voor intervaltraining. Dit is wel zwaarder, maar ook zeker effectiever.

Voldoende slaap
Slaap is cruciaal op het gebied van afvallen. Wanneer iemand goed is uitgerust en veel energie heeft, zal dus minder snel neigen naar energie uit voeding. Zo voorkom je dat je te veel eet en daarnaast slaat het lichaam ook vocht op als vet in het geval van korte nachten. Probeer daarom 8 uur slaap per nacht te pakken.

Dieetschema
De meest praktische tip is het toepassen van een dieetschema of eetschema. Dit schema kan op basis van 1 week zijn bijvoorbeeld en op dit schema kan je per dag van te voren vast stellen wat je die dag gaat eten en op welke dag van de week er tijd genomen wordt voor een sportmoment. Zo plan je de week goed op het gebied van voeding en is er minder ruimte voor ongezonde zaken. Als je de voeding voor de week heb bepaald kan je vervolgens boodschappen doen afgestemd op dit dieetschema. Ook geef je jezelf een stimulans om het vol te houden en hoef je niet per dag te bekijken hoe je deze dag gaat aanpakken.

Voldoende water
Drink minimaal anderhalve liter water per dag. Dit zorgt ervoor dat je metabolisme versnelt wordt en de eetlust verminderd wordt. Dit heeft weer effect op het aantal calorieën en op de verbranding van buikvet.

,



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.