Sport & bewegen

Fabian Cancellara meets Tour De Tietema Cycling Tea

9 apr , 2021  

Een grote dag voor Tour de Tietema Cycling Team. Bas, Josse en Devin reden woensdag zij aan zij met niemand minder dan Fabian Cancellara. De Zwitser, ambassadeur van Eurosport nutrition, begeleidde hen tijdens een trainingsrit door de Vlaamse Ardennen. Uiteraard voorzag ‘Spartacus’ de ambitieuze wielrenners van de nodige sportvoedingstips.

“Fabian heeft ons meegenomen naar de bekendste beklimmingen in het hart van wielergek Vlaanderen. Zo zijn we tegen de Paterberg, Oude Kwaremont en Koppenberg opgeklommen. Terwijl we dat deden, hebben we veel tips gekregen over hoe we onszelf kunnen verbeteren. En hoe we misschien ooit wel wedstrijden kunnen winnen. Onder meer voeding is daarin een belangrijk element. Je móet je energiepeil op voorraad houden, wil je kunnen presteren”, vertelt Bas Tietema.

“Fabian Cancellara is voor velen hét voorbeeld, iedereen kijkt tegen hem op. Maar hij is ook maar een mens, heeft hij ons laten zien. Door de jaren heen heeft hij diverse tegenslagen gehad. Ook hier, in Vlaanderen. Hij moest in de Ronde ooit tegen de Koppenberg op lopen. En hij brak in Vlaanderen, in 2012, zijn sleutelbeen, op een cruciaal moment in het seizoen. Tegenslagen maken je uiteindelijk sterker.”

Smakelijke kennismaking
De trainingsdag was gearrangeerd door Eurosport nutrition. Zowel Fabian Cancellara als Tour de Tietema Cycling Team is verbonden aan het sportvoedingsmerk. Tijdens de training reden de mannen met de vier nieuwe, dinsdag geïntroduceerde producten van Eurosport nutrition: de Oat Bar Vanilla, Oat Bar Salty Peanut, Energy Bar Chocolate en Isotonic Sports Drink Orange. “Die zijn bij de heren letterlijk in de smaak gevallen”, aldus Cancellara, die de producten zelf testte in de ontwikkelingsfase.

Alternatieve afsluiting
Tietema: “Iedereen hoopte natuurlijk op Parijs-Roubaix als afsluiting van de kasseiklassiekers. Maar voor ons is deze training een mooi alternatief. Voor onze volgers op YouTube komt er volgende week een uitgebreide video hiervan online. Uiteraard zit die vol met tips, zodat de Meesterknechten er hun voordeel mee kunnen doen.”

Over Eurosport nutrition
Eurosport nutrition is een relatief jong merk en voert een uitgebreid assortiment met kwaliteitsproducten die bijdragen aan optimale beleving van de sportpassie. Van Oat Bars en Isotonic Sports Drink tot aan Energy Gels en Recovery Shakes. Als het gaat om productsamenstelling kiest Eurosport nutrition voor de meest hoogwaardige ingrediënten. Alle ingrediënten hebben een natuurlijke basis. Daarnaast is een groot deel van het aanbod vegan sportvoeding.

, , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.