Sport & bewegen

Hier moet je op letten bij het kopen van een hometrainer

22 jun , 2022  

De hometrainer is al jaren een van de meest populaire fitnessapparaten. In de sportschool is dat zo, maar ook zeker om thuis te gebruiken. De reden is simpel. Hometrainers zijn namelijk ideaal voor veel verschillende doelen. Afvallen, revalideren of aan je conditie werken, het kan allemaal. Daarom is het logisch dat ook jij er een wilt kopen. Als je dit van plan bent, is het slim om de volgende zaken te letten.

Kies voor een professionele handelaar

Zoals gezegd is een hometrainer populair. En waar vraag is, komt het aanbod vanzelf. Dat is in het geval van een hometrainer niet anders. Ga je een hometrainer kopen, kies dan voor een betrouwbare handelaar. Die zijn er zowel in fysieke vorm als in de vorm van speciaal op fitness gerichte webshops.

Het voordeel van een gespecialiseerde winkel is het advies dat je krijgt. Je kunt wel een hometrainer in de supermarkt kopen, maar je hebt dan alleen het uiterlijk van het apparaat als referentie. Een goede verkoper laat je de hometrainer uittesten, en geeft je de benodigde voorlichting.

De technische aspecten

Gewicht van het vliegwiel, hoeveel weerstandsniveaus zijn er en wat is de maximale lichaamslengte? Dit zijn slechts drie van de vele vragen die je jezelf moet stellen voordat je een hometrainer gaat kopen. Bepaal voor jezelf goed waar je de hometrainer voor wilt gebruiken. Zo kom je bij het beste fitnessapparaat uit.

Voor fanatieke sporters is het prettig om veel weerstandsniveaus te hebben, terwijl iemand die aan het revalideren is misschien weer meer aan een comfortabele instap en zithouding heeft.

De prijs

Je kunt het zo gek maken als je wilt en vele duizenden euro’s aan een hometrainer uitgeven. Bedenk daarbij goed hoeveel je van het apparaat gebruik gaat maken. Er zijn ook prima hometrainers van 200 euro te koop. Voor de meest geavanceerde apparaten met complete trainingsschema en een hightech dashboard betaal je als snel €5.000, of nog meer.

Waar ga je de hometrainer neerzetten?

Filmsterren hebben een complete gym in hun woning, maar die luxe is lang niet voor iedereen weggelegd. Een hometrainer kan aardig wat ruimte in beslag nemen. Houd hier rekening mee als je er een gaat kopen. Als je in een wat kleiner huis woont, kan je bijvoorbeeld voor inklapbaar model kiezen.

En wil je je hometrainer ook kunnen verplaatsen, dan kan je er een met wieltjes kiezen. Houd ook in je achterhoofd dat je bij een zware training best wat geluid produceert. Denk hierbij aan je huisgenoten of je benedenburen.

Let op met tweedehands

Zonder een website als Marktplaats tekort te doen, voor een fitnessapparaat zoals een hometrainer, is dit niet de meest geschikte plaats. Je hebt namelijk geen idee wat je koopt. Eventuele schade merk je pas op als je de hometrainer gaat gebruiken en dan is het te laat.

Als je toch een tweedehands hometrainer wilt, kies dan voor een gerenommeerde handelaar. Er zijn genoeg fitnesswinkels waar je tweedehands apparatuur kunt kopen.

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.