Evenementen, Horeca & Gastronomie, Koffie, Muziek & entertainment, Thee

5e editie van het Amsterdam Coffee Festival

24 okt , 2017  

The Amsterdam Coffee Festival viert haar 5 jarig bestaan in 2018. Van 9 tot en met 11 maart 2018 komen meer dan 15.000 bezoekers naar de Westergasfabriek voor een inspirerende koffiedag met nieuwe activiteiten waaronder The Coffee Summit, coffee cocktail workshops en het Festival Passport.

NIEUW op het Amsterdam Coffee Festival:

– The Coffee Summit, een conferentie op de vakdag op vrijdag 9 maart met focus op de zakelijke bezoeker. Met sprekers van gerenommeerde bedrijven en de kans voor professionals om elkaar te ontmoeten. Volledig programma volgt.

– Visitor Passport, perfect voor bezoekers die een weg zoeken in het overweldigende aanbod van koffie, koffie en koffie. Het Passport helpt om tijdens je bezoek iets verder te gaan dan kijken en proeven.

– Coffee Cocktail Workshops, geïnspireerd door de creaties van de deelnemers aan de Coffee Mixologists Competition geeft Tia Maria geeft je een kijkje in haar Academy, een samenwerking tussen lokale koffiebranderijen en internationale bartenders. Hier komen de werelden van bartenders en barista’s samen en kunnen bezoekers hands on leren hoe ze koffiecocktails kunnen maken en serveren. Thuis of in de horeca, shaken or stirred.

Vaste ingredienten: unieke items door de beste professionals

Coffee Mixologists Competition: na de eerste editie in 2017 staan de beste internationale bartenders en barista’s alweer klaar om samen mee te dingen naar een plaats in deze wedstrijd. Creativiteit, techniek en smaak komen terug in de verschillende opdrachten die de deelnemers uitvoeren. Uiteindelijk wint het beste barista/bartender duo een geldprijs en een reis naar The London Coffee Festival.

Latte Art Live: hier kan iedere bezoeker zien hoe het meest bekende visitekaartje van barista’s en Instagram’s favorite gemaakt wordt. De kans om de beste ‘latte-artiesten’ op de vingers te kijken en te leren hoe ze de meest ingewikkelde figuren met melk in een espresso schenken.

Koffiekampioenschappen: maar liefst vier officiële NK’s, waarvan het Dutch Barista Championship het meest bekend is. De winnaar gaat door naar het wereldkampioenschap van 2018, in Amsterdam. Het belooft een zeer spannende finale te worden. Daarnaast kan iedere bezoeker meeleven bij het Dutch Cuptasters, Latte Art en Brewers Championship.

The Lab: voor het 5e jaar één van de belangrijkste en populairste festival-items. Een gevarieerd programma over, met en rond koffie. Bezoekers doen gratis mee aan korte workshops, lezingen en demo’s. Toegankelijk voor iedere bezoeker, gegarandeerd leerzaam en interactief.

Het festival blijft vooruitstrevend dankzij het innoverende karakter van organisator Allegra Events. Na de introductie in Londen in 2011 zijn er ondertussen Coffee Festivals in: Amsterdam, New York, Los Angeles, Kaapstad en Milaan.

Director Ludovic Rossignol: “Voor het plannen van de 5e editie gaan we uit van de reden waarom we zeven jaar geleden het festival in Londen zijn begonnen. Onze bezoekers nieuwsgierig maken en houden naar de bijzondere wereld van koffie. Er zijn zoveel aspecten waar we nog aandacht aan willen geven, van de geschiedenis en herkomst tot technologische ontwikkelingen in de toekomst. Dat is wat dit festival relevant en spannend houdt”.

100+ standhouders, food, muziek en kunst…

Naast de karakteristieke festival-items kunnen bezoekers kennismaken met meer dan honderd standhouders met producten die gerelateerd zijn aan koffie. Ongelimiteerd proeven van koffie, chocolade, thee en nog veel meer.

Toch trek in meer, op de Food Truck Market is weer een gevarieerd aanbod te vinden. En geen festival zonder muziek en kunst. DJ’s maken de sfeer compleet en het Coffee Art Project laat de beste koffiekunst zien. Het complete programma wordt de komende maanden bekend gemaakt.

The Amsterdam Coffee Festival is interessant voor iedere koffieliefhebber, koffiebarbezoeker, (thuis)barista en koffieprofessional. Van nieuwsgierige nieuwkomer in de wereld van koffie tot trendsettende koffieexpert, er is voor iedereen iets te ontdekken, te proeven, te ervaren en te proberen.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.