Koffie

Hoe rooster jij jouw koffie? Dark, medium of light?

21 jan , 2020  

Kort gezegd kun je koffie onderverdelen in drie categorieën: light roast, medium roast en dark roast. De manier van roosteren bepaalt in welke categorie de koffie valt. Een light roast is – zoals de naam doet vermoeden – wat lichter en korter geroosterd. Hier komen met name de frisse en fruitige aroma’s naar voren. De koffie heeft een lichte body, weinig bitters en vaak een wat zoeter karakter. Een medium roast is voller van smaak en bevat meer bitters. Dark roast is het meest krachtig. De koffie is lang geroosterd, heeft een volle body en bevat veruit de meeste bitters.

De beste manier om er achter te komen welke koffie er bij jou past is door te proberen! Simon Lévelt biedt twee heerlijke proefpakketten, één voor filtergebruikers en één voor espressoliefhebbers, met daarin een light, medium en dark roast (want ja, een light roast kun je óók als espresso zetten). Zo kun je de verschillen proeven en ontdekken welk roosterprofiel jou het meest ligt.

Het filterpakket bestaat uit een zoete light roast: La Victoria Huila, een Braziliaanse medium roast: Yellow Bourbon, en een friszoete dark roast: Red Honey.

Het espressopakket bestaat uit een volzoete en kruidige light roast: Chiapas Altura, een volle en ronde medium roast: Arabella, en een milde, geurige dark roast: Kopi Ketiara.

Natuurlijk zijn de smaken ook los te verkrijgen. Bezoek een van de 43 speciaalzaken of neem een kijkje op simonlevelt.nl

Meer weten over het roosterproces? Lees dan deze blog.

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.