Horeca & Gastronomie, Koffie

Voor de thuisbarista en koffieprofessional: Hario

28 sep , 2023  

Hario staat bekend om zijn hoogwaardige koffieaccessoires, die worden gewaardeerd door de liefhebbers van koffie en barista’s over de hele wereld. De Hario V60 bijvoorbeeld zal bij zo’n beetje iedere thuisbarista in de kast staan en heeft ook in de horeca inmiddels wel een vaste plek op de bar ingenomen. Ben je nieuw in de wereld van de zogenaamde “Slow coffee”? Dan hierbij een klein lesje Hario šŸ™‚

 1. Hario V60 Koffiefilterhouder:
  • Gebruik: Plaats een V60-papieren filter in de houder, spoel het filter voor met heet water en giet het spoelwater uit. Voeg vervolgens versgemalen koffie toe aan het filter en giet heet water met precisie en controle in cirkelvormige bewegingen over de koffie om een gelijkmatige extractie te bereiken. Volg de stappen die ik eerder heb beschreven voor het gebruik van de Hario V60.
 2. Hario Buono Kettle:
  • Gebruik: Vul de ketel met de gewenste hoeveelheid heet water. Gebruik het ergonomische handvat om de ketel te hanteren en giet het water met precisie uit de smalle schenktuit. Dit is handig bij methoden zoals pour-over om de stroomsnelheid van het water te controleren.
 3. Hario Skerton en Mini Mill Handmatige Koffiemolens:
  • Gebruik: Vul de bovenste trechter van de koffiemolen met koffiebonen. Pas de maalinstelling aan om de gewenste maling te bereiken (bijvoorbeeld grof voor French press of fijn voor espresso). Plaats de slinger en begin met malen. Draai de slinger met de klok mee om de bonen te malen.
 4. Hario Glaswerk:
  • Gebruik: Hario maakt verschillende glazen koffie- en theepotten. Vul ze met heet water en voeg koffie of thee toe volgens de gewenste verhoudingen. Laat de koffie of thee trekken en giet het vervolgens in kopjes met behulp van de schenktuit.
 5. Hario Keramische Producten:
  • Gebruik: Hario produceert keramische koffiefilters en keramische koffiemolens. Het gebruik ervan is vergelijkbaar met hun roestvrijstalen tegenhangers. Vul de filterhouder met een V60-papieren filter en volg de pour-overmethode. Voor de keramische koffiemolen vul je de bovenste trechter met bonen en maal je ze volgens je gewenste maalinstelling.

Over het algemeen vereisen de meeste Hario-koffieaccessoires en -producten een zorgvuldige aandacht voor detail en precisie tijdens het gebruik. Ze zijn ontworpen om de smaak van koffie te verbeteren door een gelijkmatige extractie mogelijk te maken en de controle over het zetproces te vergroten. Het is raadzaam om de bijbehorende instructies en aanbevelingen van Hario te raadplegen en te experimenteren met variabelen zoals maalgraad, waterhoeveelheid en watertemperatuur om de perfecte kop koffie naar jouw smaak te zetten.

Zetwijzer.nl

Meer weten over koffie- en theesoorten en hoe je deze kunt bereiden? Check www.zetwijzer.nl

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.