Koken, Lifestyle

“Eet geen dierendag” kook-inspiratie

3 okt , 2020  

Op zondag 4 oktober is het Eet Geen Dierendag. Miljoenen Nederlanders doen weer mee. Wakker Dier nodigt je uit om die dag eens lekker iets anders te eten. En met zijn allen te roepen: leve de dieren! Want die eten we op zo’n diervriendelijke dag natuurlijk niet op.

We eten in Nederland elke dag 500.000 dieren. Als we eens vaker iets lekker vegetarisch op tafel zetten, is dat natuurlijk goed nieuws voor de dieren. Nodig de grootste carnivoren in je vriendengroep eens uit voor een diervriendelijk etentje. Geef ze als toetje het recept mee. Je zult zien, ook zij hebben de smaak zo te pakken. Ben je nog op zoek naar inspiratie, dan hebben we hier wel wat tips:

Comfort Food Sandwiches
Een goed belegde sandwich is al lekker, maar een warme sandwich is nog veel lekkerder! Deze broodjes met Pulled Oats, aardappel en tomaat zijn een heerlijk brunchgerecht. Wist je dat Pulled Oats 100% plantaardig is? Zo maak je een vegetarische brunch die perfect is voor (Eet Geen) Dierendag op 4 oktober. Een brunch die goed is voor jou én de dieren! Bekijk hier het recept >

Courgette Muffins
Heb jij al eens hartige muffins geprobeerd? Het is dé manier om jouw brunch te upgraden. Omdat het op 4 oktober (Eet Geen) Dierendag is, zijn deze courgette muffins helemaal vegetarisch. Ze zijn gevuld met Pulled Oats, een plantaardige eiwitbron met maar liefst 30 gram eiwit per 100 gram. Tip: vervang de eieren door chiazaad en water, en je hebt een heerlijke plantaardige variant! Bekijk hier het recept >

Kruidige Shakshuka met Pulled Oats
Shakshuka is een Noord-Afrikaans stoofpotje waarbij eieren worden gepocheerd in een tomaten-paprikasaus. Klinkt dat niet heerlijk? Dit gerecht zal jouw brunch een extra boost geven, en met de plantaardige eiwitbron Pulled Oats is het ook nog eens diervriendelijk. Kortom: het ideale gerecht voor (Eet Geen) Dierendag op 4 oktober! Bekijk dit recept >

Meergranen Broodjes
Wie houdt er niet van een lekkere brunch? In het weekend lekker ontspannen met een kopje koffie, een glaasje versgeperste jus d’orange en heerlijke verse broodjes. Deze goedgevulde broodjes met wortel en Pulled Oats zijn perfect voor deze gelegenheid en helemaal vegetarisch. Wat is nou een betere manier om (Eet Geen) Dierendag te vieren? Bekijk dit recept >

Quinoa tabouleh
Traditionele tabouleh wordt gemaakt met tomaten, bulgur en peterselie. Wij hebben ervoor gekozen om het originele gerecht wat op te fleuren door het te serveren met quinoa, gedroogd fruit en Pulled Oats. Zo steelt deze tabouleh de show bij jouw brunch! Wist je dat deze tabouleh 100% plantaardig is? Dat is pas verantwoord genieten tijdens (Eet Geen) Dierendag. Bekijk dit recept >

Fotocredits: Gold & Green

, , , , , , ,

By



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.